Avusturya Gezi Rehberi

14 Mart 2016 Pazartesi

NORKETTE DAĞLARI’NIN ETEĞİNDE, DOĞA HARİKASI KIŞ CENNETİ

Innsbruck_5
Avusturya’nın Tirol Eyaleti’nin başkenti Innsbruck tam bir kış turizmi kenti olsa da bize yazın denk geldi. Interrail sırasında Berlin‘den Roma‘ya süregelen tren yolculuğumuzun ara durağında 6 saat civarı zaman geçirdik ve tadı damağımızda kaldı. Bir gün snowboard yapmaya geleceğimize emin olarak, kendi deneyimlerimizi online araştırmanın bilgileriyle yoğurarak sunmaya çalışalım.

İki kez kış olimpiyatlarına ev sahipliği (1964 ve 1976) yapmış olan Innsbruck Avusturya’nın olağanüstü yeşilliğinde, dağ eteklerinde kurulmuş bir doğa harikası. Ciddi bir Türk nüfusunun yer aldığı Inncbruck’ta Nordkette, Patscherkofel, Axamer Lizum, Muttereralm, Kühtai, Rangger Köpfl, Glungezer, Schlick 2000 and Stubai Glacier isimlerinde yer alan 9 kayak pistinin uzunluğu toplam 270 km.

INNSBRUCK’TA GÖRÜLECEK YERLER

Triumphpforte ( Zafer Takı) : Zaten direkt karşınıza çıkacak bu tak altın işlemeleriyle oldukça havalı duruyor. Biz yazın gördük ama kış resimleri de etkileyici. Demek ki 4 mevsimlik bir yapı.
Dom Zu Sankt Jacob (St Jakob Katedrali): Geleneksel olarak her hristiyan şehrinde var olan katedrallerin nispeten küçüğü ama şehir için önemli bir bokta.
Goldenes Dachl (Altın Çatı): Şehir meydanında karşınıza çıkacak bir balkon çatısı. Bir balkonun tamamen altından yapılmış gölgeliği. Cezbedici. MS 1500 yıllarında imparatorun gösterileri izlemeleri için inşa edilmiş.

Stadtturm (Kule): 31 metrelik bu kuleye çıkarsanız, Innsbruck’u bayağı bayağı yukarıdan görebilirsiniz.
Schloss Ambras (Ambras Kalesi): Bildiğimiz kalelere göre farklı yapısı (öyle taş değil) kendisini farklı kılıyor. Büyük bir parkın içerisinde yer alıyor.
Museum Maximilianeum: Dışarıdan haşmetli bir bina içindeki nispeten küçük müze.
Annasäule (Dikilitaş): Karşınıza çıkacak kocaman bir sütun. Manevi değeri var, bizim içinse güzel bir fotoğraf karesi.
elblinghaus: Barok mimarinin temsili bir bina, şehirde karşınıza çıkacaktır. İşlemeleri görmeye değer.
Wiltener Basilika: Dışarıdan vasat, içeriden enfes bir kilise.
Leopold Brunnen: Hoş bir çeşme. Ekstra bir özelliği yok.
Ayrıca; Kongresszentrum (Tiyatro binası), Tiroler Volkskunstmuseum (Sanat müzesi), Ferdinandeum (Geleneksel müze), Olympic Ice Stadium, Universität Innsbruck, Kongresszentrum Innsbruck’ta gezilecek yerler listesinde.

0 yorum:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *