Amsterdam Gezi Rehberi

14 Mart 2016 Pazartesi

LİBERALİZMİN BAŞKENTİ, EĞLENCENİN LOKOMOTİFİ

Amsterdam turu deyince akla gelen 8 şey var: Red Light District, uyuşturucu ve keyif verici maddeler, laleler, değirmenler, paralı cinsellik, eşcinsel evlilikleri, bisiklet ve Hollanda peynirleri…. Hepsini anlatalım;
Amsterdam_6
Amsterdam liberalizmin gerçek anlamda başkenti. Özgürlükler ülkesi Hollanda özellikle turistik pek bir geliri kalmayınca Amsterdam’ı bir turizm cennetine çevirmiş, Amsterdam’ın orijinali aslında huzurlu bir şehir muhtemelen, şimdi ise Amsterdam turu yapmaya gelenler sağ olsun, işler pek karışık ama şahane.

AMSTERDAM’A NASIL GİDİLİR? AMSTERDAM İÇİ ULAŞIM

  • UÇAKLA AMSTERDAM: Türk Hava Yolları, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya’dan direkt uçuyor.Pegasus ve KLM’in de İstanbul’dan direkt uçuşları var. Birçok havayolu şirketi ile aktarmalı olarak da Avrupa’nın neredeyse her yerinden Amsterdam’a gidilebilir. Direkt ekonomik bir seçenek bulamadıysanız,duraklamalı uçuş yapın.
Amsterdam Schiphol Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım: Mesafe sadece 14 km’dir. Havalimanının içinde tren istasyonunu da barındırması büyük avantaj. Schiphol’den Amsterdam merkeze trenle 15 dakikada gelinir. Ayrıca güzelim Belçika’ya da Schiphol Havaalanı üzerinden direkt tren aktarması ile ulaşmak mümkündür.
  • TRENLE AMSTERDAM: Avrupa’nın en gelişmiş tren yolları buradan geçer. Her yerden Amsterdam’a ulaşmak mümkündür. Ana tren istasyonundan şehir merkezine gitmek diye bir sorun yoktur çünkü gar tam merkezdedir.

AMSTERDAM’DA GEZİLECEK YERLER

Red Light District: Zaten gezeceksiniz. O yüzden buraya gezilmeli bölümü olarak değil rehber olarak bakalım. Red Light Bölgesi özgürlükler şehrinin ekstra özgür bölümü. Hayat kadınları burada sıralanıyor, bolca da coffe shop, amusement center (mini kumarhane, oyun salonu) ve birkaç peep show tiyatrosu var. Kanallarla dolu Amsterdam’ın iki kanal arası bölünmüş bloklarından oluşan hepi topu birkaç adımlık alan. Başından sonuna durmadan 15 dakikada yürünür ama durduğunuz için günler de sürebilir. Coffe shop‘lar için ideal sokak Warmoesstraat. Marihuana dışında farklı hafif keyif vericiler için de birçok Smart shop bulunmakta.
Amsterdam_8
Van Gogh Müzesi: Zat-ı şahanenin 200 civarı eser ve kendisiyle ilgili bilgilerin yer aldığı müzenin giriş ücreti 15 Euro.
RijksMuseum: Hollanda’nın en önemli güzel sanatlar müzesi. Detaya girmeyeceklere 2 saatlik bir tur oldukça yeterli. Detaycı sanatseverlerin tam gün ayırması önerilir.
Stedelijk Müzesi: Modern sanatlar müzesi: Gezici sergi ilginizi çekiyorsa girebilirsiniz. Amsterdam Müzeler bölgesinde yer alıyor. Biz girmedik, bilgi veremeyeceğim. Fiyat sergiye göre değişiyor.
Anne Frank Müzesi:  2. Dünya Savaşı sırasında yazdığı günlüğüyle dönemle ilgili en meşhur tanıklığı sunan Anne Frank’ın günlüğünden alıntılar, tarihi belgeler, fotoğraflar ve film karelerinin yanı sıra orada saklanan ve onlara yardım eden insanlara ait eşyalar evde yaşananlara ışık tutmaktadır. Anne’in orijinal günlüğü ve diğer not defterleri de müzede sergilenmektedir.
Leidseplein Square: Trafiğe kapalı bu alan bisikletlerden de kurtulabileceğiniz bir nokta. Sürekli aktif ve eğlenceli. Gece hayatının en önemli merkezi.
Amsterdam_10

0 yorum:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *