New York Gezilecek Yerler

14 Mart 2016 Pazartesi

New York gezilecek yerler
Amerika turlarında ayak basılan ilk nokta genellikle New York. Çok büyük bir şehir olmasına rağmen New York tatilinde görülecek yerlerin neredeyse hepsi Manhattan adasında bulunuyor. Günlerinizi daha kolay planlayabilmek için New York’ta gezilecek yerleri ve turistik yapıları mahallelere ayırarak anlatacağız. Baştan söyleyelim New York’u gezdim bitirdim demek imkansız.
Manhattan’ın tüm sokaklarına girip çıksanız dahi, ki pek mümkün değil, burası fazlasıyla yaşayan ve değişen bir şehir. Trend olan bölgeler, yeni açılan mekanlar, farklı dönemlerde farklı aktiviteler ve zevklerle New York’a defalarca gelseniz bile hep keşfedecek yeni bir şey bulmak mümkün. New York’ta hafızamıza kazınmış turistik yapıları, hayat dolu mahalleleri gezip, o “filmler“de izlediğimiz havayı içimize çekmenin keyfi oldukça enteresan. New York seyahatiniz boyunca kendinize sokaklarda güzel anılar yaratın ve bu dinamik şehrin hayatına karışmaya çalışın. Turist olduğunuzu çaktırmazsanız kimse anlamaz, burada herkes biraz turist aslında. :)



New York’ta Görülmesi Gereken Yerler ve Turistik Yapılar

New York’un turistik yerlerinin neredeyse hepsi Manhattan’da, o yüzden Manhattan’ı genel anlamda bölgelere ayırarak anlattık. Bir kenarda “Empire State of Mind” şarkısını da açtıysanız hazırız, hadi başlayalım;

Midtown

Manhattan’ın merkezi New York gezisine başlamak için ideal bölge. New York’un turistik yapılarının önemli kısmı burada. New York’un en turistik noktası “Times Square”de turistliğe doyup sonra hayata karışalım.
Times Square:
Dünyanın en ünlü meydanlarından biri Times Meydanı reklam ışıklarıyla gözlerinizi alırken distopik bilimkurgu filmlerinden birinde gibi hissediyorsunuz kendinizi. İlk saniyeden kalabalığın içine düşüp fazla turistik bir yerde olduğunuzu hissettiriyor. Beklentinizi düşük tutun, Times Square gerçekten New York’u yansıtmıyor, biraz absürtlük biraz abartı. Gelmişken ucuza Broadway bileti almak için TKTS yazan kiosklara uğrayabilirsiniz. Buraya bir kez de kalabalık dağıldıktan sonra gece gelin, karanlık içindeki led ışıklar altında sürreal bir ortam oluşuyor, ama unutmayın buradaysanız turistsiniz, New Yorker’lar başka yerlerde.
Empire State Binası:
New York’un simge binası Empire State yapıldığı 1931 yılından sonra uzun süre boyunca dünyanın en yüksek gökdeleniydi. New York’ta elbet bir kez bir gökdelenin tepesinden şehre bakmak şart, ama bizce bu Empire State değil çünkü Empire State olmadan manzara biraz eksik. :) O yüzden Rockefeller Center’ı önereceğiz. Yine de tutmayın beni derseniz 86. katındaki gözlem odası 32 $, en tepesinde 102. kata da çıkacağım derseniz toplam 55 $. Sıra beklemeye hazırlıklı olun, biletinizi internet üzerinden almanız her zaman faydalı olacaktır.
Empire State Binası gece ışıklarıyla da meşhur. Dünya Kupası gibi global olaylarda rengini simgeleştirmesiyle de ününü katlıyor. Empire State’i yakından seyretmek için en iyi mekanlardan biri hiç kuşkusuz 230th.
Chrysler Building:
New York’un bizce en estetik ve ikonik gökdeleni, Empire State’ten 11 ay önce inşa edildiğinde dünyanın en uzun gökdeleniydi. Gümüş gibi parlayan tepesi, sade ışıklandırmasıyla hemen göze çarpan gökdelen, süper kahraman olsak tepesinden inmeyeceğimiz, uzaylı olsak patlatmaya kıyamayacağımız bir şaheser.
New York fiyatlar
Bryant Park:
Şehrin en hareketli bölgesinde solunlanmak için nefis bir park. Çevresindeki gökdelenlerin manzarasıyla iyi hissediyor, iş çıkışı Bryant Park’ta buluşalım diyesi geliyor insanın. Bir New York geleneği olarak yaz aylarında parkta ücretsiz sinema gösterimleri oluyor.
New York turistik yerler
Grand Central Terminal:
Chrysler Building’in hemen yanındaki güzel bir mimariye sahip merkez tren istasyonu, biraz ücretsiz wi-fi molası verip insanların koşuşturmacasını izlemek için keyifli. İç mimarisi de şehrin endüstriyelliğinden uzak, biraz daha Avrupa istasyonlarını andırıyor.
New York turları
New York Public Library:
Bryant Park’ın hemen arkasındaki kütüphanede ana okuma odası kitaplara, hayallere dalmak için mükemmel bir yer. Belki çıkışında biriyle çarpışırsınız kitaplar yerlere saçılır, toplarken göz göze gelirsiniz falan, burası New York.
Flatiron:


Üçgen şeklindeki bina New York fotoğraflarının olmazsa olmazı. 1902’de yapılan gökdelen New York’un en eski gökdelenlerinden biri ve hala New York’taki en güzel binalardan.

0 yorum:

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *